Translate

tiistai 29. toukokuuta 2012

Virkkaussilmukoita

Tinybot:in pyynnöstä julkaisen tällä kertaa muutaman vinkin perusvirkkaussilmukoiden tekemiseen. Toivottavasti niistä on hyötyä! Netistä löytyy monia ohjeita perussilmukoiden tekemisestä. Löytämistäni sivuista seuraava on kuitenkin kattavin ja siksi suosin itse sitä. Käykääpä siis tsekkaamassa: http://www.kallamedia.com/virkkaus/silmukat.html

Tuolta edellä mainitusta linkistä löytyvät ohjeet myös videomuodossa, joten en kirjoittele tähän ohjeita aivan kaikista silmukoista. Rapuvirkkausta tuolta en kuitenkaan löytänyt, joten siitä vielä muutama kuvallinen ohje tässä alla à la Maria.

HUOM! Rapuvirkkausta virkataan päinvastaiseen suuntaan kuin muita perussilmukoita. Oikeakätisenä minun rapuvirkkaukseni etenee siis oikealle. Rapuvirkkaus on käytännössä nurinkurista kiinteää silmukka ja sitä käytetään usein virkkuutöiden reunojen koristeena.

1. Pujota virkkuukoukku työn nurjalle puolelle. Poimi sieltä lanka koukulle ja vedä uusi silmukka koukulle työn läpi.

2. Poimi lanka työn oikealta puolelta jälleen koukulle ja vedä se koukulla olevien kahden silmukan läpi.

3. Toista silmukoita tähän tapaan vasemmalta oikealle edeten.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Maria tästä ohjeesta ja muistakin malleista mitä oot laittanut tänne! :) Meilläkin odotellaan pikkuista, niin on kaikenlaiset käsityöprojektit ollut koko kevään jo käynnissä ;) Tää sopii tosi hyvin mun peittojen reunoihin - oon niihin jo pidempään ettiny nättiä mallia. Ja sun tossuohjeet houkuttelee myös kovasti kokeilemaan! :) Onks sulla jotain hyviä ohjeita/malleja muille vauvavaatteille..?
    Terkkuja Hervannasta teidän vanhalta pihalta! ;)
    Christina.

    VastaaPoista
  2. Kiitos terveisistä ja onnittelut pikku tulokkaan johdosta! :)
    Muutama vauvanvaateohje taitaa löytyä, vaikka ei kuitenkaan omia. Löysin ne Novitan sivuilta aikanaan kun odotin Viiviä. Laitan niihin linkit tuohon alle. Omia ohjeita vauvan vaatteisiin multa ei tällä hetkellä pahemmin löydy, paitsi nuo mitä tuossa "Vauvan tossut"-postauksessa mainitsin (kaulaliina ja lapaset).

    Villatakki ja -housut:
    http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=92896

    http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=92897

    Villatakki ja pipo:
    http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=1895

    Jos haluat voin laitta omista versioistani vielä kuvat tänne blogiin. Mukavaa odotusta teille! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Juu laita vaan kuvia jos ne löytyy helposti! Jään odottelemaan seuraavia postauksia :)

    VastaaPoista