Translate

maanantai 10. syyskuuta 2012

Lempineuleita

Blogini kävijämäärä on hiljattain ylittänyt huikeat 2000 katselukertaa ja sen vuoksi intouduin tässä ennen seuraavan projektini julkaisemista postailemaan hieman (toivottavasti ;) ) interaktiivisemman tekstin. Olisin nimittäin erittäin kiinnostunut kuulemaan teiltä lukijoiltani, millainen on teidän lempineuleenne? Mitkä mallit, värit ja materiaalit saavat neuleinostuksenne nousemaan?

Itselleni rakkaimmat neuletyöt ovat tällä hetkellä alla kuvassa oleva ponco sekä pitkävartiset palmikkosukat, jotka väsäilin viime syksynä. Muutenkin kaikki luonnonvalkoinen, villainen ja palmikkoinen on ollut kestosuosikkinani jo pitkään. Lieneekö tämä sitten joku kausi tai ei, tuntuu luonnonvalkoinen (villa)lanka löytävän tiensä puikoilleni useammin kuin muut.


No, vielä muutama sana näiden lempineuleideni toteutuksesta. Ensimmäisenä tuo alla oleva poncho, johon sain idean esikoisellemme lahjaksi annetusta H&M:n lähes vastaavan näköisestä neuleesta pikkulapselle. Erityisesti tykästyin mallineuleen kaulukseen, jonka kopioin myös omaan versiooni. Vaikka malli muuten onkin ulkoisilta mittasuhteiltaan alkuperäistä vastaava, poikkeavat toteutus ja mallineuleet hieman alkuperäisestä. Lankana työssä on käytetty Novitan 7-veljestä lankaa.


Pitkävartiset palmikkovillasukat on myös tehty Novitan 7-veljestä langasta ja Novitan ohjeen mukaan. Kyseistä ohjetta en tähän hätään löytänyt, mutta lisäilen sen jälkikäteen, jos saan sen käsiini.


6 kommenttia:

  1. Eniten innostusta nostattavat mahdollisimman ohuesta langasta neulotut höyhenenkevyet silkki-mohair -luomukset. Jos joku muu nimittäin tekee ne minulle ;) Niin ja pitsineuletta! Itse olen aloittanut yhden huivin jo kauan sitten, mutta se on kesken. Edelleen.

    Omille puikoille tällä hetkellä päätynee värikästä tavaraa langoista, jotka jo omistan. Toisena ajatuksena pitsineuleet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoselle kuulostaa kyllä nuokin! :) Mulla tosin on vähän sama ongelma kuin sullakin, mitä ohuempi lanka sitä vaikeempi on alottaa työ, kun tietää että väkertäminen kestää.

      Poista
    2. Tässä olis sitten se värikäs lopputulos: http://kattenhipialla.blogspot.fi/2012/10/tee-mun-potkuhousut-huolella.html

      On siellä vähän pitsiäkin lahkeissa. Taisin innostua myös alpakkalangasta, se on niin ihanan pehmeää ja (vaikka onkin ohutta) tosi kivaa neuloa. Nyt puikoilla alpakkalangasta palmikkopipo ja jostain perussukkalangasta kirjoneulesukat. :)

      Poista
    3. On kyllä sitten viimesen päälle söpöt! Onko sulla suunnitelmissa tehdä myös noi muut asusteet?
      Alpakkalanka on mulle suht uusi tuttavuus. En oo sitä kovinkaan paljoa vielä käyttänyt, mutta hyvältä kuulostaa. Noissa pienten neuleissa tuntuu lanka olevan melkeen järjestään ohutta. Onneksi vaatekappaleetkin on pienempiä, niin ei väkertämisessä mee kauan, vaikka lanka ohutta onkin.

      Poista
  2. Mä innostun kauniista pitseistä ja kohoneuleista, joita yleensä on toteutettu puseroissa. Kärsivällisyyteni ei kuitenkaan riitä niin suuriin projekteihin, joten pitsit päätyvät yleensä sukkiin ja huiveihin. Ehkä tästä syystä omistan toistakymmentä paria eri värisiä villasukkia :)

    Viime talvena innostuin kovasti tuubikaulurista, joka syntyy melkein yhdessä illassa. Kun vielä käyttää valmiiksi raidallista ja paksuudeltaan vaihtelevaa lankaa, syntyy jännittävä pinta ilman ärsyttäviä langanvaihtoja.

    Syksyn ekat villasukat voisi kyllä kohta laittaa alulle, lankoja löytyy vaikka mihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli viime talvena tuollainen kauluri-innostus, jonka kylkiäisinä tuli uudet talviasusteet. Varmaan nekin tässä vielä lähempänä talvea päätyvät tänne palmikkopajaan :).

      Poista