Translate

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Monta rautaa tulessa

Käsityöprojektejani kuvaa hyvin sana 'päällekkäisyys'. Useimmiten minulla on nimittäin tekeillä useampi työ yhtä aikaa. Kun yksi alkaa kyllästyttää voi hetkeksi tarttua toiseen. Joidenkin töiden parissa viihdyn alusta loppuun niin tiiviisti, että ne tulevat valmiiksi alta aikayksikön, jotain teen pienin erin pitemmällä aikavälillä ja jotkut lojuvat käsityökorissani ikuisuuksia, kunnes ispiraatio jälleen iskee.

Olen myös havainnut, että kaikki käsityöt eivät sovi kaikkiin tilanteisiin. Reissun päällä kulkee helpommin mukana hieman kevyempi ja pienempi työ, kun taas kotosalla ollessa ei koko haittaa. Välillä on mukava napata esim. pieni virkkuutyö mukaan käsilaukkuu, "jos sitä jossain vaiheessa päivää hetken kerkeäisi...". 

Tämän vuoksi kehittelen ja etsin jatkuvasti uusia ideoita seuraavia projekteja varten, jotta sellaisen voi aloittaa kun tilanne sitä vaatii. Uuden työn suunnittelu pitää mielen sopivasti vireänä ja se onnistuu yhtäaikaa arkipuhteiden keskelläkin.

Muutaman viikon verran mielessäni ovat pyörineet alla kuvassa olevat puuvillalangat. Ne jäivät jäljelle jo valmistuneesta työstä ja olen aina silloin tällöin pohtinut niille käyttötarkoitusta. Lapsiperheessa pieniä ja hieman suurempia tavaroita lojuu usein ympäriinsä, ainakin meidän huushollissa niitä tuppaa aina kasaantumaan sinne jos tänne. Sen vuoksi olenkin päättänyt väsäillä näistä jämälangoista virkattuja sisustuskoreja. Säilytyskoreja ei tunnu koskaan olevan liikaa ja tässä tapauksessa väritkin sattuvat sopimaan hyvin meidän huusholliin. Sen kummemmin ei asiaa sitten ole tarvinnut miettiä. Seuraavan kerran kun virkkauskärpänen puraisee, on projektisuunnitelma valmiina. Hieman sormia jo syyhyttääkin napata koukku käteen ja aloittaa... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti